BBL-opleiding

Een van de meest gekozen opties voor werken en leren in de zorg is een BBL-opleiding: een Beroeps Begeleidende Leerweg. De Zorggroep werkt nauw samen met diverse onderwijsinstellingen in de regio. Samen zetten wij ons in voor kwaliteit van opleiden. We bieden verschillende BBL-trajecten, bijvoorbeeld voor: verzorgende IG, verpleegkundige niveau 4 en hbo-verpleegkundige. Ook zijn er maatwerktrajecten mogelijk. Tijdens de opleiding werk en leer je in de praktijk in een van onze teams. In je team heb je een werkbegeleider die jou coacht en ondersteunt. Bij De Zorggroep leiden we breed op en neem je een kijkje in diverse sectoren die bij jouw wensen passen. Ook ga je minimaal één dag per week naar school.

Een BBL-opleiding volgen bij De Zorggroep betekent: 

  • Een dienstverband tussen de 24 tot 28 uur per week waarin je samen met je team (wisselende) diensten werkt (dag/ avond/ nacht/ weekend en feestdagen).
  • Je ontvangt salaris en aanvullende arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT.
  • Je maakt kennis met de verschillende soorten zorg bij De Zorggroep. Dit is zowel thuis bij de cliënten als in woonzorglocaties van De Zorggroep.
  • Er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling en leerproces.

De selectieprocedure voor een opleiding bestaat uit: 

  • Beoordeling van je motivatiebrief en CV en eventueel eerder behaalde diploma’s.
  • Een selectiegesprek.
  • Een capaciteitentest om inzicht te krijgen in je leermotivatie en je leervermogen.
    Je kunt kiezen om een Nederlands en rekenen test af te laten nemen en vanaf niveau 4 ook voor een Engels test.
  • Opvragen van referenties.

 

Wie ben jij?

Je bent ondernemend, zelfstandig, leergierig en hebt passie voor de zorg.  Je bent je bewust van je ontwikkelpunten en werkt hier actief aan.  Je bent flexibel maar bewaakt ook je grenzen. Uiteraard staat er een team naast je op wie je terug kan vallen, maar jij bent degene die de regie neemt. Je hebt goede communicatieve vaardigheden en werkt graag samen met collega’s om de beste zorg voor cliënten te realiseren.

Heb je interesse of vragen over het volgen van een BBL-opleiding. Neem dan contact op en stuur mail naar: werkenbij@dezorggroep.nl