Locaties

Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg is er altijd een werkplek bij jou in de buurt, in één van de 38 zorglocaties óf bij mensen thuis. We bieden zorg op maat met oog voor elkaar en vertrouwd dichtbij, van gemeente Bergen tot en met Weert en van Herkenbosch tot in Venray.  

Bij De Zorggroep zijn er vier sectoren:  

  • Wonen  
  • Thuis 
  • Expertise 
  • Ondersteunende Dienst

Elk van deze sectoren heeft een eigen zorgdirecteur en visie op zorg, die is aangepast aan de behoefte van de doelgroep die de sector bedient. 

Woonzorglocaties

Wanneer thuis wonen écht niet meer gaat, kunnen cliënten terecht in één van de 38 woonzorglocaties bij De Zorggroep. We bieden hier zorg en behandeling aan ruim 1950 cliënten. Voor iedereen die dat nodig heeft, hebben we de juiste match. Zowel (jonge) mensen met dementie, als ook mensen met complexe lichamelijke aandoeningen kunnen bij ons terecht voor persoonlijke zorg. 

Medewerker van Groene Kruis Thuiszorg op de fiets

Thuiszorg

Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Soms is daar wat hulp bij nodig. Samen met ruim 90 thuiszorgteams bieden we zorg en ondersteuning aan ruim 5550 cliënten thuis, voor jong en oud, 24 uur per dag, dus ook ‘s nachts en in het weekend als dat nodig is. Het uitgangspunt is om aanvullende hulp op maat te bieden op basis van wat iemand zelf nog kan en wat mantelzorgers kunnen betekenen. Zo nodig hebben we veel expertise in huis om ook specialistische zorg te kunnen leveren, zoals stomazorg, wondzorg en palliatieve zorg.  

Dagbehandeling en dagbesteding

Wanneer de zorgbehoefte bij ouderen toeneemt, is het niet altijd nodig om te verhuizen naar een woonzorglocatie. Voor thuiswonende ouderen biedt De Zorggroep dagbehandeling en  dagbesteding aan. Er zijn 5 locaties met dagbehandeling waar mensen met een lichamelijke aandoening (somatiek), mensen met dementie (psychogeriatrie) of jonge mensen met dementie overdag kunnen verblijven en zorg en behandeling op maat ontvangen. Bij één van de 13 dagbestedingen kunnen thuiswonende ouderen terecht om andere ouderen te ontmoeten, activiteiten te ondernemen en voor ontspanning in de buurt.

Bezoekers van dagbesteding Maasbracht doen samen een beweegactiviteit

Geriatrische revalidatiezorg

Voor mensen die moeten herstellen na een operatie, hartinfarct of beroerte bieden we zorg en behandeling aan in één van onze gespecialiseerde revalidatiecentra. Met een persoonlijk revalidatieprogramma begeleiden wij cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven thuis. 

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om bij ons te komen werken?