Arbeidsvoorwaarden & CAO

Bij De Zorggroep hanteren we de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg (CAO VVT). In deze CAO is alles voor jou als (zorg)medewerker goed geregeld waardoor je kunt profiteren van goede arbeidsvoorwaarden. Op deze pagina vind je enkele voorbeelden hiervan.

Salaris

Wil je, voor je aan de slag gaat, weten wat je netto overhoudt? Dat snappen we! Op jouw verzoek zorgen we graag voor een bruto-netto berekening. Je ontvangt als medewerker van De Zorggroep 8% vakantiegeld. Daarnaast krijg je een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%, dat is een volledige 13e maand!

Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

De Zorggroep kent een Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKSA) en wil jou als medewerker de mogelijkheid bieden om een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket op je eigen wensen af te stemmen. Je kunt brutolooncomponenten (bruto maandsalaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering of de brutoloonwaarde van verlofuren) uitruilen tegen een of meerdere aanvullende arbeidsvoorwaarden naar keuze.

Denk hierbij aan: aankoop en verkoop van verlofuren, aanvullende reiskostenvergoeding, registratiekosten BIG, contributie beroepsorganisatie, contributie werknemersorganisatie (vakbonden), fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en pc-regeling. 

Vervoer

Als je werkzaam bent op een vaste zorglocatie ontvang je maandelijks automatisch via je salarisbetaling een vaste tegemoetkoming in de reiskosten voor woon-/werkverkeer. Kijk voor de hoogte van de vergoeding in de CAO VVT. Maak je extra reiskosten tijdens het werk? Dan kun je deze extra kilometers uiteraard declareren.

Als je geen vaste werklocatie hebt en bijvoorbeeld werkzaam bent bij cliënten in de wijk en rechtstreeks vanaf je woning naar de cliënt(en) reist, ontvang je een reiskostenvergoeding naar de cliënt(en). Kijk voor de hoogte van de vergoeding in de CAO VVT.

kimroufs_zorggroep_dag3_1809-108 hof te Berkel

Pensioen

Als medewerker bouw je een collectief pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Dit gebeurt automatisch en daar hoef je zelf niets voor te regelen. Je kunt met je DigiD of met jouw ‘MijnPFZW’ account inloggen op de website van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn, waar je alle informatie over je pensioen vindt.

Positieve Gezondheid

De Zorggroep werkt vanuit Positieve Gezondheid. Niet alleen voor cliënten ook voor onze medewerkers. Om die reden hebben we een digitale winkel voor medewerkers: de WerkWijzerWinkel. In deze winkel vind je allerlei tips om gezond en veilig te kunnen werken. Denk daarbij aan coaching, hulp bij financiële problemen, maar ook het voorkomen van fysieke overbelasting of hulp bij het stoppen met roken.
Na het werk lekker ontspannen en genieten met vrienden en familie? Dankzij ‘Weg na het Werk’ profiteer je van aantrekkelijke kortingen op handige producten, kaartjes voor theatershows, pretparken en nog veel meer.

Meer weten over de arbeidsvoorwaarden in de verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg? Download dan de volledige CAO VVT voor meer informatie.