Een vertrouwd gevoel geven begint met...

Songül

“Het woord oma was genoeg om haar dag te maken"

Collega Songül Yildirim over haar werk als kwaliteitsverpleegkundige.

Hoe vind jij je eigen plek binnen de zorg? Bij De Zorggroep laat je jouw talenten volledig tot hun recht komen om zo samen met je collega’s de beste zorg te bieden. Lees wat die ‘eigen plek’ voor kwaliteitsverpleegkundige Songül Yildirim betekent en ontdek wat jouw plek kan zijn. Want samen begint met jou.

quote icons

“Iets kunnen bijdragen aan de kwaliteit en veiligheid van de bewoners in hun meest kwetsbare momenten doet me goed.” Songül Yildirim – kwaliteitsverpleegkundige

Songül Yildirim
kwaliteitsverpleegkundige

Met vastberadenheid en een hart voor de zorg

Songül’s passie voor de zorg begon al op jonge leeftijd. Toen ze op haar negende vanuit Turkije in Nederland kwam wonen, droomde ze al om verpleegkundige te worden. Ondanks haar achterstand in de Nederlandse taal, was ze op haar 18e vastberaden om deze droom in de zorg na te streven. Ze stroomde al snel door naar niveau 2 als helpende en vervolgens naar niveau 3 als verzorgende IG bij De Zorggroep. “Als je echt iets wilt, dan kom je er wel,” zegt Songül, en dat heeft ze bewezen. Sinds 2018 werkt Songül bij De Zorggroep en is ze werkzaam bij de zorglocatie Bosscherhof in Herkenbosch. Daar speelt ze een essentiële rol in de kwaliteit en veiligheid voor inmiddels 32 bewoners.

Op zoek naar wat echt belangrijk is

In haar werk is Songül altijd op zoek naar wat voor bewoners echt belangrijk is. “Voelen ze zich veilig? Wat beschouwen ze als kwaliteit van leven? En hoe kan ik daaraan bijdragen?” Songül heeft een bijzondere positie bij de bewoners. Hoewel het niet gebruikelijk is dat een kwaliteitsverpleegkundige met een stethoscoop werkt, vervult Songül met haar stethoscoop een belangrijke rol binnen het team.

Onder toezicht van de arts voert Songül de controles met de stethoscoop uit. Deze stethoscoop symboliseert niet alleen haar luisterend oor, maar biedt vooral herkenning en vertrouwen aan de bewoners. Doordat Songül deze controles uitvoert, hebben de bewoners een vast gezicht waardoor alle zorghandelingen zonder enige moeite worden toegelaten.

Daarnaast maakt haar kalme en geruststellende houding haar een geliefd aanspreekpunt bij zowel de bewoners als collega’s. Dit zorgt voor een korte communicatielijn tussen de bewoners, familie en natuurlijk de collega’s. Als kwaliteitsverpleegkundige wisselt ze tussen zorgdiensten en kantoordagen. Op zorgdagen staat ze direct in de zorg. En op kantoordagen is ze indirect bezig met de zorgverlening. Zo legt ze zich toe op cliëntveiligheid en kwaliteit, borgt ze procedures en woont ze vergaderingen bij. Het werk geeft haar voldoening. Ook als ze niet altijd alle problemen kan oplossen.

“Soms is een luisterend oor of een klein gebaar al voldoende om veel te betekenen.” Zo noemde ze een van de bewoners liefkozend “oma” omdat de vrouw zelf geen bezoek kreeg van haar familie. “Die glimlach op haar gezicht zal ik nooit meer vergeten,” zegt Songül.

Nooit te oud om te leren

Naast haar werk geniet Songül van wandelen, sporten en blijft ze graag op de hoogte van alles. “Je bent nooit te oud om te leren,” en haar nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn zowel op professioneel als persoonlijk vlak duidelijk zichtbaar.

Over tien jaar ziet Songül zichzelf nog steeds actief betrokken in de zorg. Wat haar nieuwe uitdagingen binnen De Zorggroep ook zullen zijn, ze houdt haar opties open. Ze is trots op wat ze tot nu toe heeft bereikt en dankbaar voor de kansen die haar ouders haar hebben geboden, maar ook zeker voor het vertrouwen en de mogelijkheden die De Zorggroep haar heeft gegeven.

Aanbeveling van Songül

Als kwaliteitsverpleegkundige heeft Songül haar plekje bij De Zorggroep gevonden. Ze verwelkomt nieuwe collega’s dan ook van harte binnen De Zorggroep.

“De Zorggroep staat altijd open voor de wensen van haar medewerkers en biedt voldoende mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. “Als je teamleider of manager ziet wat je in je hebt, denken ze altijd met je mee in wat je wilt en wat De Zorggroep hierin voor jou kan betekenen” Wil je net als Songül doorgroeien tot de functie van je dromen? Dan ben je van harte welkom in het team!

Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

Direct passende

vacatures in je mailbox?