De weg
naar
innovatie
in de zorg

begint met jou.

“Ik zocht samen met De Zorggroep naar de plek die bij mij past.”

Collega Roland Dörenberg over zijn werk als kwaliteitsverpleegkundige.

Hoe vind je jouw eigen plek binnen De Zorggroep, waar je talenten volledig tot hun recht komen? Alleen vanuit daar kun je samen met collega’s de beste zorg geven. Lees wat die ‘eigen plek’ voor kwaliteitsverpleegkundige Roland Dörenberg betekent en ontdek wat jouw plek kan zijn. Want samen begint met jou.

quote icons

“Het doet mij goed als een bewoner zichzelf kan en mag zijn, en geniet van de dag. Dat is waar ik het voor doe, waar wij het als team voor doen.”

Roland dörenberg
Kwaliteitsverpleegkundige

Roland werkt al ruim twintig jaar bij De Zorggroep. Hij kwam binnen als stagiair, ging aan de slag als verzorgende IG, vond extra uitdaging als verpleegkundige en werkt nu als kwaliteitsverpleegkundige op de gerontopsychiatrie. “Ik leg dat altijd uit als een somatische afdeling met een extra dimensie, die heel goed bij mij past.”

Ruimte voor out of the box-denken
In zijn werk ervaart Roland veel vrijheid. “Ik kan soms gewoon met een bewoner ontbijten in de stad of naar de bioscoop gaan. Want je kunt alles wel in huis halen, maar veel mensen vinden het prettig om juist eens eropuit te gaan, al is het maar naar de kapper. Zo is er bijvoorbeeld een groepsvakantie naar Nieuwvliet ontstaan toen een bewoner zei: ‘Ik zou zo graag weer eens naar zee willen.’ Door mijn ervaring denk ik makkelijker out of the box en weet ik dat het belangrijk is om de bewoners ruimte te geven om hun verhaal te delen. Dat leidt bijvoorbeeld tot dit soort leuke plannen.”

We zijn er als team voor bewoners
“Het doet mij goed als een bewoner zichzelf kan en mag zijn, en geniet van de dag. Dat is waar ik het voor doe, waar wij het als team voor doen. En natuurlijk zijn er ook lastige momenten waarop we specialisten moeten inschakelen. Je hebt hier ogen in je achterhoofd nodig, maar die ontwikkel je heel snel. Wat daarbij helpt is dat er veel aandacht is voor elkaars welzijn. Onder collega’s en vanuit de teamleider. Je staat er absoluut niet alleen voor.”

Ambities waarmaken
Roland is zijn liefde voor de (lichamelijke) zorg ooit een tijdje kwijt geweest, maar heeft het hier teruggevonden. “Hier ben ik de professional die bij bewoners langskomt. Dat past goed bij mij. Ik heb het altijd aangegeven als ik ambitie had om door te groeien. Daarom kon ik samen met De Zorggroep zoeken naar de plek die bij mij paste en er vervolgens hard aan werken om mijn ambitie te verwezenlijken. Ik kreeg het vertrouwen om te groeien en ga dit in de toekomst zeker nog op andere manieren waarmaken.”

Aanbeveling van Roland

Kwaliteitsverpleegkundige Roland heeft zijn plek bij De Zorggroep gevonden. Nieuwe collega’s zijn in zijn team van harte welkom, hij heeft je er graag bij. “De Zorggroep doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je op je plek zit. Dus als je wilt groeien als professional dan liggen hier de mogelijkheden.” Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou. 

Lees meer over werken bij De Zorggroep

dec21-Jolanda-verpleegkundige-Thuis-1

“Ik heb hier al twee opleidingen gedaan en..."

Collega Jolanda van Duivenbode over haar werk als verpleegkundige. 

Collega Josje

“Ik heb mezelf hier al die jaren kunnen ontwikkelen..."

Collega Josje Vestjens over haar werk als zorgcoördinator en werkplekbegeleider.

Maxime - Psycholoog

“Als je graag samenwerkt met cliënten, zorgteams..."

Collega Maxime Hilferink over zijn werk als psycholoog.

Direct passende

vacatures in je mailbox?