Samen begint met...

Rico.

“Ook stoere mannen werken in de zorg”

Collega Rico Jeuken over zijn werk als verpleegkundige.

Hoe vind jij je eigen plek binnen de zorg? Bij De Zorggroep laat je jouw talenten volledig tot hun recht komen om zo samen met je collega’s de beste zorg te bieden. Lees wat die ‘eigen plek’ voor verpleegkundige Rico Jeuken betekent en ontdek wat jouw plek kan zijn. Want samen begint met jou.

quote icons

“Na vele banen te hebben gehad, durf ik met volle overtuiging te zeggen dat dit de baan is die mij gelukkig maakt.”

Rico Jeuken
verpleegkundige in opleiding thuiszorg

Zijn plekje gevonden

Van kok tot hondentrainer in Zwitserland en van dierenverzorger tot een baan in de autocosmetica: Rico zocht jarenlang naar zijn passie in het werkveld. Ondanks de vooroordelen rondom de zorg, besloot Rico dankzij de goede verhalen van zijn partner het toch een kans te geven. En met succes. 

Vanuit het kantoor aan de Tollenstraat 1A zorgt hij samen met zijn collega’s ervoor dat er dagelijks de juiste thuiszorg wordt verleend in de regio Blerick. Rico maakt deel uit van wijkteam Blerick 2, maar ziet regelmatig zijn collega’s uit Venlo Zuid en Venlo Centrum bij de Tollenstraat. De samenwerking tussen de teams is fijn waarbij ze elkaar dan ook geregeld uit helpen in de andere regio’s.

Inmiddels werkt hij al vier jaar bij De Zorggroep, combineert hij werken en leren met een BBL-traject en heeft hij zijn plekje als verpleegkundige in de thuiszorg helemaal gevonden. “Daar heb ik nog niet één dag spijt van gehad.” voegt hij toe. Rico hoopt op meer mannen die de stap naar de zorg durven te zetten. “Voor mij is dit echt een fantastische baan. Ik ben ervan overtuigd dat veel mannen, net als ik, veel voldoening kunnen vinden in een carrière in de zorg.”

“De voldoening en waardering in de zorg houden mij tot mijn pensioen met plezier aan het werk.”

Samen een steentje bijdragen aan de samenleving

De dagen vliegen voor Rico voorbij, wat voor hem een teken is van plezier. “Je merkt dat je een verschil maakt in het leven van mensen, zowel door acute situaties op te lossen als door kleine gebaren. In de thuiszorg zie ik veel eenzaamheid. Soms is een praatje van een kwartier genoeg om iemands dag te maken en een glimlach te bezorgen. “Dit geeft het werk betekenis, voor mijzelf, de persoon en de maatschappij.” Daarnaast heeft Rico een hart voor palliatieve zorg. “Iemand in de laatste fase van zijn leven een waardig einde geven, is ontzettend dankbaar werk en een van de mooiste dingen om te doen.”

Een leuke baan, een gelukkig leven

Rico is dankbaar voor zijn baan, waarin hij zowel voor zijn cliënten als voor zichzelf een positief verschil maakt. “Ik voel me hier echt op mijn plek, en wanneer je plezier hebt in je werk, straal je dat uit.” Buiten zijn werk geniet Rico van zijn gezin en het brouwen van bier, een uit de hand gelopen hobby die begon als een cadeau voor zijn vader maar inmiddels een favoriete bezigheid van Rico is. 

Een baan om in te blijven groeien

Rico waardeert de ontwikkelingsmogelijkheden bij De Zorggroep. “Op andere plaatsen werd je soms als leerling niet serieus genomen, maar hier is dat heel anders.” vertelt hij. “Mijn team ondersteunt me geweldig en ik krijg ruimte om te leren en ideeën te delen.” Rico volgt het
BBL-traject verpleegkunde via De Zorggroep, waarbij hij 4 dagen werkt en 1 dag studeert. Deze combinatie bevalt hem goed, en over anderhalf jaar is hij dan ook volledig afgestudeerd. Hij kijkt ernaar uit om de komende jaren meer ervaring op te doen en zichzelf verder te blijven ontwikkelen.

Aanbeveling van Rico

Als verpleegkundige heeft Rico zijn plek bij De Zorggroep gevonden en verwelkomt nieuwe collega’s van harte. “De lijntjes zijn kort en het voelt aan als een kleine organisatie. In onze kleine teams, met een toegewijde teammanager, heerst een familiaire sfeer wat het hier prettig maakt om te werken.”

Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

Direct passende

vacatures in je mailbox?