Even terug in de tijd begint met...

Marius.

“Een liedje van vroeger laat de bewoners vaak even op vakantie voelen.”

Collega Marius Gratza over zijn werk als zorgondersteuner.

Hoe vind jij je eigen plek binnen de zorg? Bij De Zorggroep laat je jouw talenten volledig tot hun recht komen om zo samen met je collega’s de beste zorg te bieden. Lees wat die ‘eigen plek’ voor zorgondersteuner Marius betekent en ontdek wat jouw plek kan zijn. Want samen begint met jou.

quote icons

“Het sociale contact en de waardering van de bewoners maken mijn werk echt waardevol,”

Marius Gratza
zorgondersteuner

Van vrachtwagenchauffeur naar de zorg 

Op 18-jarige leeftijd verliet Marius zijn geboorteland Polen om naar Nederland te komen. Na 17 jaar met veel plezier als vrachtwagenchauffeur te hebben gewerkt, was het voor Marius tijd voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels heeft hij een nieuwe passie gevonden en werkt hij als zorgondersteuner bij zorglocatie Sinselhof in Venlo. Marius is verheugd om zichzelf volledig te ontwikkelen en door te groeien in de zorg.

Saamhorigheid en een vleugje nostalgie

Marius zorgt voor anderen met een warm hart. “Het sociale contact en de waardering van de bewoners maken mijn werk echt waardevol,” vertelt hij. Overdag serveert hij het ontbijt, assisteert hij bewoners en biedt hij gezelschap. ‘s Avonds maakt hij het eten klaar, helpt hij bij zorgtaken en biedt hij een luisterend oor aan de bewoners.

De zorglocatie Sinselhof in Venlo ligt aan de grens met Duitsland. Een geluk voor de Duitse bewoners met Marius als zorgondersteuner, want naast de Poolse en Nederlandse taal spreekt hij vloeiend Duits. Marius verrast de bewoners regelmatig met de Duitse krant en het liedje “Wenn Das Wasser Im Rhein Golden Wein War” van Willy Scheider.

“De bewoners genieten van die kleine momenten, van de nostalgische liedjes van vroeger en een praatje in het Duits. Het geeft ze weer even het gevoel van thuis zijn, op vakantie zijn of gewoon het gevoel dat ze met een “vriend” kletsen.”

Een actief en zorgzaam leven

In zijn vrije tijd is Marius een echte sportlie􀀁ebber. Hij doet aan bodybuilding, rolschaatsen en fietsen. Daarnaast gaat hij regelmatig met zijn dochter op stedentripjes met de camper. Ook helpt hij zijn Poolse vrienden graag als tolk, bijvoorbeeld bij ziekenhuisbezoeken als zij de taal nog niet goed beheersen. Zijn opleiding en werk bij De Zorggroep ondersteunen hem hierbij nog beter. “Ik vind het fijn dat ik nu zelf in de zorg werk en dus ook beter begrijp hoe het zorgsysteem hier werkt. Zo kan ik niet alleen mijn vrienden helpen, maar ook andere mensen die de Nederlandse taal nog niet zo goed kennen.”

Toekomst vol mogelijkheden

Marius is vastberaden om zichzelf verder te ontwikkelen in de zorg. Hij start in september 2024 met een opleiding tot helpende, maar gaat verdere studies en groei binnen De Zorggroep zeker niet uit de weg. De zorg, zo weet hij nu, past goed bij hem en hij ziet hier een mooie toekomst voor zichzelf.

Aanbeveling van Marius

Als zorgondersteuner heeft Marius zijn plek gevonden bij De Zorggroep. Hij verwelkomt nieuwe collega’s dan ook van harte binnen De Zorggroep.

“Ik vind het fijn dat ik bij de Zorggroep de mogelijkheden krijg en ze ook met mij mee denken. Dit geeft me vertrouwen maar vooral ook plezier in het werk.” Wil je net als Marius je bijdrage leveren in de zorg en doorgroeien in de baan van je dromen? Dan ben je van harte welkom bij De Zorggroep!

Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

Direct passende

vacatures in je mailbox?