Samen begint met...

Laura

“Ik mag bij Crescendo mezelf op de eerste plaats zetten”

Collega Laura Snijders over haar werk als verzorgende IG.

Hoe vind je jouw eigen plek binnen De Zorggroep, waar je talenten volledig tot zijn recht komen? Alleen vanuit daar kun je samen met collega’s mensen de beste zorg geven. Lees hoe Laura die ‘eigen plek’ in Venlo vond en ontdek wat jouw plek daar kan zijn. Want samen begint met jou.

quote icons

“Ik ga bij mensen thuis langs, maar werk toch vaste uren op een afdeling”

Laura Snijders
Verzorgende IG

Van helpende, verzorgende IG en wijkverpleging bij De Zorggroep, naar Australië én weer terug naar de wijkverpleging. En van reizen door Azië, naar de coronacrisisafdeling, naar Crescendo. Laura heeft een turbulente twaalf jaar bij De Zorggroep achter de rug. Vol opleidingen, nieuwe dingen en afgewisseld door haar avontuurlijke reizen. En ze blijft zichzelf opnieuw uitvinden.


Het startpunt van veel nieuws
“Ik wilde altijd iets in de zorg en koos op mijn zestiende de opleiding SPW. Daarmee kon ik uiteindelijk niet aan de bak komen, helaas. Maar ik had gelukkig wel het vak woonbegeleiding gehad en kon daardoor als helpende aan de gang.” Dat is hoe Laura ooit binnenkwam bij De Zorggroep. “Al vrij snel kreeg ik de vraag of ik de opleiding tot verzorgende IG wilde doen. Door mijn ervaring en eerdere opleiding kon ik die binnen een jaar afronden. Daarna werkte ik vier jaar met veel plezier in de wijk, terwijl ik spaarde voor een reis naar Australië.”


Tijdelijk afscheid
Want dát ze naar haar geliefde Australië ging, was voor haar al zeker. “Ik durfde alleen niet goed ter sprake te brengen dat ik een jaar onbetaald verlof wilde. Maar toen ik het mijn collega’s voorlegde op verzoek van de teamcoach, reageerden zij op zo’n bijzondere manier. ‘Als we nee zeggen, zijn we je ook kwijt en dat willen we niet.’ En toen ik voor de tweede keer op reis ging, keek niemand ervan op: ‘We hadden niet anders verwacht.’ Collega’s gunnen het me dat ik mezelf op de eerste plaats zet.”


Opdracht in crisistijd
Toen ze in 2020 voor de derde keer op reis ging nam ze alsnog ontslag. Om vanwege corona helaas na een paar weken, begin maart, alweer terug te keren uit Azië. “Ik was van plan om mijn werk in de wijkverpleging weer op te pakken. Maar toen ik hoorde van de coronacrisisafdeling dacht ik direct: dit moet ik doen. Het voelde als een opdracht.” Het werden zes hectische weken. “Maar zo intens en mooi, iedereen werkte er vanuit het hart voor de mensen.”Ideale werkplek? Check
Door dit werk zag Laura ineens in dat vaste werktijden haar wel erg goed bevielen. “Ik dacht nog eens goed na wat ik wilde en legde toen dit wensenlijstje voor bij De Zorggroep: achturige diensten op een somatische afdeling, maximaal zeven kilometer van mijn woonplaats. Dat werd Crescendo. En het leuke is: hier ga ik net als in de wijkverpleging bij mensen thuis langs, maar werk ik toch vaste uren op een afdeling. Het beste van beide werelden.”


Volgende halte: verpleegkundige
Ook is ze inmiddels bijna klaar met de opleiding tot verpleegkundige, die ze achteraf bezien eigenlijk altijd al wilde doen. Want veel verantwoordelijkheid, dat past bij Laura. “Als ik mag dromen, zie ik mezelf binnen het team gespecialiseerde verpleging werken. Want de combinatie van gespecialiseerde zorg en persoonlijk contact brengt mij veel voldoening. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen hun doelen behalen, kleine veranderingen zijn voor hen al zo’n overwinning. En ik vind het tegelijk zo bijzonder als een bewoner blij is me weer te zien en zegt: ‘Hé Laura, hoe gaat het?’ Natuurlijk, ik houd professionele afstand. Maar een klik met de mensen om je heen die je iedere dag ziet, is zoveel waard.”

Vind ook jouw plek in Venlo

In het team van Laura zijn nieuwe collega’s van harte welkom, ze kan locatie Crescendo aanbevelen. “Sowieso zijn we een hecht team, we vragen elkaar altijd of we kunnen helpen. Daarbij zoeken we steeds naar manieren om collega’s zo min mogelijk te belasten, bijvoorbeeld door actief zelfredzaamheid van bewoners aan te moedigen of familie te betrekken. En wat ik hier écht top vind, is de aandacht die besteed wordt aan welzijn. Er is zoveel te doen voor bewoners en mensen zoeken elkaar weer op. Als ik zie wat dit voor hun mentale gezondheid doet, geeft dat mij ook een goed gevoel.”

Direct passende

vacatures in je mailbox?