Een
helpende
hand
bieden

begint met jou.

“Ik heb mezelf hier al die jaren kunnen ontwikkelen, in verschillende functies.”

Collega Josje Vestjens over haar werk als zorgcoördinator en werkplekbegeleider.

Hoe vind je je eigen plek binnen De Zorggroep, waar je talenten volledig tot zijn recht komen? Alleen vanuit daar kun je samen met collega’s mensen de beste zorg geven. Lees wat die ‘eigen plek’ voor coördinator van zorg en diensten en werkplekbegeleider Josje Vestjens betekent. Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

 

quote icons

“Ik vind het mooi om mensen een mooie dag te bezorgen, dat kan al door ergens een ijsje te eten.”

Josje Vestjens
zorgcoördinator en werkplekbegeleider

Bij Josje heeft het altijd gekriebeld om ‘iets in de zorg’ te doen. Dat deed ze eerst als activiteitenbegeleider, later als verzorgende IG, na haar omscholing via De Zorggroep. Nu is ze naast verzorgende IG ook zorgcoördinator, waar ze ook haar diploma voor haalde, en is ze werkplekbegeleider voor studenten die het vak leren. De volgende ontwikkeling doet zich alweer aan: het zou zomaar eens kunnen dat ze hen ook gastlessen op school gaat geven.

Impact op het leven van jonge bewoners en familie
“Op de locatie waar ik werk, wonen jonge mensen met dementie. Wat veel verdriet geeft voor henzelf en hun familie. Ik heb oog en oor voor hun verdriet. En neem tegelijk een grote zorg uit handen, zodat partners weer ‘gewoon’ geliefden zijn, geen verzorgers. 

Daarbij probeer ik altijd te kijken naar hoe het leven van deze bewoners er voorheen uitzag en hoe we dat zoveel mogelijk terugbrengen. Want vaak hadden zij een rijk sociaal leven. Daarom breng ik bijvoorbeeld het verenigingsleven hierheen, daarvoor spreek ik ook gerust mijn eigen netwerk aan. Ik vind het mooi om mensen een mooie dag te bezorgen, dat kan al door ergens een ijsje te eten.”

Open cultuur waar je jezelf mag zijn
Josje werkt al ruim dertig jaar bij De Zorggroep en heeft verschillende plekken gehad binnen de organisatie. Wat vindt zij van haar werkgever? “Het is een plek waar je jezelf mag zijn, mag meedenken, mag doorontwikkelen. Daar ben ik erg van. En als ik ergens mee zit, ga ik gewoon direct naar mijn teamleider. In het team vinden we elkaar altijd, we hebben een open cultuur met veel ruimte voor feedback. Ik heb in al die jaren altijd volop redenen gehad om bij De Zorggroep te blijven.”

Aanbeveling van Josje

Zorgcoördinator en werkplekbegeleider Josje heeft haar plek bij De Zorggroep gevonden. Nieuwe collega’s zijn in haar team van harte welkom, Josje heeft je er graag bij. “Ik ben heel erg van het doorontwikkelen en dat heb ik hier al die jaren kunnen doen, op verschillende plekken. Wil je dat ook? Pak dan je kans.” Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

Lees meer over werken bij De Zorggroep

dec21-Jolanda-verpleegkundige-Thuis-1

“Ik heb hier al twee opleidingen gedaan en..."

Collega Jolanda van Duivenbode over haar werk als verpleegkundige. 

Collega Roland Dörenberg over zijn werk als kwaliteitsverpleegkundige bij De Zorggroep

“Ik zocht samen met De Zorggroep naar de plek..."

Collega Roland Dörenberg over zijn werk als kwaliteitsverpleegkundige. 

dec21-Lisa-psycholoog-Expertise-2

“Je hebt hier de vrijheid om je eigen werkstijl te..."

Collega Lisa van Hal over haar werk als psycholoog.

Direct passende

vacatures in je mailbox?