Elkaar
vooruit
helpen

begint met jou.

“Ik heb hier al twee opleidingen gedaan en heb de ambitie om me nog verder te ontwikkelen.”

Collega Jolanda van Duivenbode over haar werk als verpleegkundige.

Hoe vind je jouw eigen plek binnen De Zorggroep, waar je talenten volledig tot hun recht komen? Alleen vanuit daar kun je samen met collega’s de beste zorg geven. Lees wat die ‘eigen plek’ voor verpleegkundige Jolanda van Duivenbode betekent en ontdek wat jouw plek kan zijn. Want samen begint met jou.

quote icons

“Voor mij gaat het om focussen op wat volgens iemand zélf een goed leven is.”

Jolanda van Duivenbode
Verpleegkundige

Jolanda begon ooit als begeleider in een activiteitencentrum voor mensen met hersenletsel, met haar diploma SPW op zak. Nu is ze verpleegkundige, zit ze in ondernemersraden én is ze werkbegeleider.

Werk dat past
Die omscholing heeft Jolanda gedaan via De Zorggroep. “Eerst deed ik de opleiding tot verzorgende IG, daarna tot verpleegkundige niveau 4. En ik heb de ambitie om nog een hbo-opleiding tot wijkverpleegkundige te starten. Ik verdiep me graag in mensen en houd van een-op-eengesprekken met hen. Dat is iets wat ik heb ontdekt tijdens mijn loopbaan, daardoor past dit werk zo goed bij me. Mensen durven hun verhaal met mij te delen, cliënten, hun naasten én mijn collega’s.”

Concrete invulling aan Positieve Gezondheid
Dat sterke inlevingsvermogen maakt ook dat ze een voorvechter is van werken vanuit Positieve Gezondheid. “Ik ben samen met collega’s een appgroep gestart waarin we tips en vragen delen, om collega’s te laten zien wat Positieve Gezondheid precies inhoudt. Voor mij gaat het om focussen op wat volgens iemand zélf een goed leven is. Zo konden we een mevrouw met MS haar leeservaring teruggeven via een luisterboek. Wij kijken voorbij een lichamelijke beperking en zoeken naar wat mogelijk is. Het betekent óók dat we als team aandacht hebben voor wat andere collega’s belangrijk vinden in hun werk en hiermee rekening houden.”

Sterk teamgevoel, ook Zorggroepbreed
Oog voor elkaar is tegelijk de basis voor het sterke team van Jolanda. “We durven met elkaar in gesprek te gaan en hebben volop vertrouwen in elkaar. Het teamgevoel is hier zeer sterk. Daarbij is er organisatiebreed aandacht voor gezond en veilig werken, met initiatieven als de WerkWijzerWinkel. Ook wordt er met je meegedacht als je jouw plek bij De Zorggroep anders wilt invullen. Ik heb hier twee opleidingen gedaan en hopelijk start ik binnenkort met de opleiding tot wijkverpleegkundige, zodat ik minder fysiek werk doe en meer met mensen in gesprek ben, onder andere voor indiceringen.”

Aanbeveling van Jolanda

Verpleegkundige Jolanda heeft haar plek bij De Zorggroep gevonden. In het team van wijkverpleging zijn nieuwe collega’s van harte welkom, Jolanda heeft je er graag bij. “Als je jezelf wilt blijven ontwikkelen, liggen er bij een grote organisatie als De Zorggroep volop kansen voor je.” Ontdek wat jouw plek kan zijn, want samen begint met jou.

Lees meer over werken bij De Zorggroep

Collega Josje

“Ik heb mezelf hier al die jaren kunnen ontwikkelen...”

Collega Josje Vestjens over haar werk als zorgcoördinator en werkplekbegeleider.

Collega Roland Dörenberg over zijn werk als kwaliteitsverpleegkundige bij De Zorggroep

“Ik zocht samen met De Zorggroep naar..."

Collega Roland Dörenberg over zijn werk als kwaliteitsverpleegkundige.

dec21-Lisa-psycholoog-Expertise-3

“Je hebt hier de vrijheid om je eigen werkstijl..."

Collega Lisa van Hal over haar werk als psycholoog.

Direct passende

vacatures in je mailbox?