Verpleegkundige? Yes!

Ben jij een gediplomeerd verpleegkundige niveau 4 of 5 met het hart op de juiste plek en heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan? Durf je initiatief te nemen en ga je graag op zoek naar nieuwe oplossingen? Dan ben je van harte welkom bij De Zorggroep.
We hebben voor elk wat wils: intra- of extramuraal, in een Groene Kruis wijkteam, als coördinator van zorg & diensten, in de psychogeriatrische zorg of in de ambulante nachtzorg. Wat je ambities ook zijn, bij De Zorggroep kun je ze waar maken.
Laat je inspireren door onderstaande verhalen van onze verpleegkundigen Conny, MirandaFloortje, Jolanda en Christel.
Of ga meteen naar het vacatureoverzicht voor de actuele vacatures en solliciteer direct!

 

 


‘Kun jij werken vanuit je hart? Met enkel een leidraad als houvast? Kun jij in dialoog gaan met je cliënt om hem in zijn eigen kracht te  laten staan? Kun jij mantelzorg en  vrijwilligers inschakelen voor een gezonde en werkbare situatie? Kun jij goed samenwerken in  multidisciplinaire teams en met sociale wijkteams? Zie jij de vele vrijheden van de wijkverpleegkundige zoals het indiceren, wat  de baan heel uitdagend maakt? Zie je de mogelijkheid om jouw kennis in de praktijk te kunnen brengen? Door je helicopterview   te gebruiken? Heb jij de ambitie om je verder te verdiepen? Durf jij in het diepe te springen? Dan zeg ik: solliciteer! Bij Groene Kruis  Wijkverpleging voel ik weer de erkenning van ons beroep!’
Wijkverpleegkundige Conny Kessels:
"Vanuit je hart"

‘Kun jij werken vanuit je hart?

Met enkel een leidraad als houvast?

Kun jij in dialoog gaan met je cliënt om hem in zijn eigen kracht te laten staan?

Kun jij mantelzorg en  vrijwilligers inschakelen voor een gezonde en werkbare situatie?

Kun jij goed samenwerken in multidisciplinaire teams en met sociale wijkteams?

Zie jij de vele vrijheden van de wijkverpleegkundige zoals het indiceren, wat de baan heel uitdagend maakt?

Zie je de mogelijkheid om jouw kennis in de praktijk te kunnen brengen? Door je helicopterview te gebruiken?

Heb jij de ambitie om je verder te verdiepen?

Durf jij in het diepe te springen?

 

Dan zeg ik: solliciteer! Bij Groene Kruis Wijkverpleging voel ik weer de erkenning van ons beroep!’

 

 


Wijkverpleegkundige Miranda Hurkmans:
“Dagelijks met erg veel plezier!”

“Het is in 2016 twintig jaar geleden dat ik afstudeerde aan de HBO-V en een speld kreeg met de titel verpleegkundige erop. Bijna twintig jaren waarin het mogen zorgen voor mensen voor mij altijd centraal heeft gestaan. Nieuwe ontwikkelingen, bezuinigingsmaatregelen en herziende visies hebben er niet toe kunnen leiden dat mijn zorghart minder snel ging kloppen. Werken als wijkverpleegkundige doe ik dagelijks met erg veel plezier!

Een onderdeel van mijn werk is palliatieve zorg. Mogen zorgen voor mensen in de laatste fase van hun leven is en blijft bijzonder. Dat mensen je hiervan deel laten uitmaken, ervaar ik niet als een vanzelfsprekendheid, het is een voorrecht. Samen met collega’s, mantelzorgers en andere disciplines zoals huisartsen en ook vrijwilligers er zorg voor dragen dat de cliënt in kwestie de gewenste zorg en aandacht krijgt. Mensen willen steeds meer in hun eigen vertrouwde omgeving in nabijheid van hun familie kunnen sterven. Binnen De Zorggroep is hier veel extra aandacht voor. Palliatieve thuiszorgprojecten met huisartsen en vakgroep-bijeenkomsten zijn goed georganiseerd.

Samen met 14 collega’s werk ik nu in de wijken Boshoven en Laar in Weert en zorgen we voor mensen in alle leeftijden van velerlei culturen. Dat de wijkverpleegkundige sinds 1 januari 2015 weer mag indiceren is erg fijn. Het maakt de betrokkenheid bij de zorgverlening nog groter en is een onderdeel dat simpelweg bij de wijkverpleegkundige hoort. Mensen kunnen verplegen, samen met hun mantelzorgers en een steentje bijdragen aan hun lichamelijk psychisch en sociaal welbevinden, ik hoop het nog lang te mogen doen!”

 


Floortje van Laer, wijkverpleegkundige:
"Ik heb gewoon een keileuke baan"

“Wat er zo leuk is aan het werken bij De Zorggroep? Voornamelijk de afwisseling, de vrijheid en de ontzettend gezellige collega’s. Maar ik heb dan ook enorm geboft met de functie die ik heb! Nadat ik 8 jaar geleden mijn HBO-V heb afgerond, ben ik aan de slag gegaan als verpleegkundige bij Groene Kruis Thuiszorg, waar ik eigenlijk allerlei verschillende werkzaamheden uitvoer. Iedere dag is anders en ik weet nooit precies wat er op mijn pad gaat komen. Zo kom ik bij de cliënten thuis: bij hulpbehoevende ouderen, in gezinnen, bij jongeren, maar ook bij terminale cliënten. Ik ben verantwoordelijk voor de indicatie van de zorg bij de cliënt. Na de indicatiestelling is het dan aan mij om de juiste verpleegkundige diagnoses te stellen in die betreffende situatie. Hierbij houd ik rekening met het eigen netwerk van de cliënt. Daarnaast voer ik allerlei verpleegkundige handelingen uit, zoals infuuszorg, katheteriseren en sonderen. Ook ondersteun ik de cliënt bij de persoonlijke verzorging. En ik maak deel uit van een verpleegtechnisch team. Dit betekent dat ik zelf complexere verpleegtechnische handelingen uitvoer, maar daarnaast ook andere verpleegkundigen ondersteun bij deze handelingen door bijvoorbeeld het geven van instructies. Heel belangrijk, want we streven er binnen de organisatie naar om de kwaliteit van onze zorg zo optimaal mogelijk te houden. Deze verpleegtechnische handelingen zijn voor mij echt ‘de krenten uit de pap’, de dingen die voor mij het vak van verpleegkundige interessant maken.

 

Tot slot begeleid ik onze HBO-V stagiaires en regel ik de planning op kantoor. Daarmee heb ik elke dag veel leuke contacten. Kortom, het is eigenlijk teveel om op te noemen. Ik heb gewoon een keileuke baan, in een organisatie die al lang bestaat en heel veel ervaring heeft. De Zorggroep is in veel opzichten al zoveel verder dan andere thuiszorgorganisaties in onze regio. Hier kun je echt iets leren. Ik zou hier niet meer weg willen!”   

 Verpleegkundige Jolanda van Hees:
"Er zijn zo veel interessante uitdagingen"

“Werken als verpleegkundige is voor mij elke dag opnieuw een uitdaging. Na mijn opleiding MBO-Verpleegkunde en daarna HBO-V, ben ik in eerste instantie als verpleegkundige in de psychiatrische zorg terechtgekomen. Dat was niet helemaal mijn ding. Daarna heb ik gewerkt op een geronto-psychiatrische afdeling, waar ouderen met dementie gecombineerd met gedragsproblemen en mensen met een psychiatrisch ziektebeeld wonen. Dit was een mooie combinatie van de ‘warme’ zorg waar ik als verpleegkundige voor heb gekozen en het specialistische werk waar je mee te maken hebt bij cliënten met een psychiatrische problematiek. In mijn werk op deze geronto-psychiatrische afdeling was ik vooral veel bezig met het analyseren en observeren van het gedrag van cliënten en samen met de psycholoog maakte ik daar benaderingsplannen bij. Daarnaast coachte ik, samen met mijn collega-verpleegkundigen, andere afdelingen waar probleemcasussen spelen. Interessant waren ook de afdelingsoverstijgende taken, de directe contacten met de GGZartsen, het overleg en de samenwerking met andere disciplines en de contacten met de familie.

 

Ik draag altijd graag mijn steentje bij aan nieuwe ontwikkelingen waar we als organisatie en afdeling mee te maken hebben. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar het werk in de zorgappartementen bij Crescendo. De uitdagingen hier zijn weer heel anders. Hier werk ik ook een aantal uren als planner.

 

Ik hoor vaak in mijn omgeving dat mensen denken dat je met een HBO-opleiding niet in een verpleeghuis of in zorgappartementen thuishoort. Daar ben ik het echt niet mee eens. Ook met HBO-V kun je in daar meer dan voldoende interessante uitdagingen vinden en lever je een waardevolle bijdrage aan de totale zorg die aan de cliënten geboden wordt. De Zorggroep is bovendien een organisatie die je hierbij de ruimte geeft om je te blijven ontwikkelen.”

 

 Christel Jacobs, gespecialiseerd verpleegkundige:
"Cliënten moeten blindelings op ons kunnen vertrouwen"

"In 1998 werd de basis gelegd voor een gespecialiseerd team. Er was behoefte aan infuuszorg in de thuissituatie, zodat patiënten eerder het ziekenhuis konden verlaten. Vanuit de wijkteams werden 13 verpleegkundigen geschoold in medisch technische handelingen. Uiteindelijk werd de specifieke zorgverlening losgekoppeld van de wijk en ondergebracht in een apart team. Het is pittig werk. Je moet ervoor in de wieg gelegd zijn en een thuisfront hebben dat dit mogelijk maakt. Het Team Gespecialiseerde Verpleging is 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar en inzetbaar.

Cliënten moeten blindelings op ons kunnen vertrouwen. Het gaat niet alleen om de technische handelingen. Er is ook een sociale kant. Iedere thuissituatie is anders, ieder mens is anders. Het is mooi als je het vertrouwen kunt winnen, als mensen uit zichzelf verhalen vertellen, als er samen gelachen wordt. Soms wordt 80% van mijn cliënten niet meer beter, soms is het net andersom en wordt 80% wel beter. Patiënten worden sneller uit het ziekenhuis ontslagen en komen eerder thuis met steeds complexere zorgvragen. Het vraagt  meer van ons als gespecialiseerd verpleegkundige.

Ik werk nauw samen met mijn collega’s. We zijn amper op kantoor. Heel veel overleg gaat digitaal of telefonisch. Je zorgt altijd dat je goed voorbereid naar een cliënt gaat. Check en dubbelcheck, we laten niets aan het toeval over. Ook de samenwerking met andere zorgverleners is belangrijk: met de huisarts, die meestal de regie heeft, de specialist, de apotheker en de verzorgende.  Ik zou mijn  werk voor geen goud willen missen. Als klein meisje wilde ik al de verpleging in. Het is een fantastisch beroep. Je krijgt er zoveel voor terug. Ja, het is misschien wel een roeping.”

 

 


Nieuwsgierig geworden?
Bekijk onze vacatures en solliciteer direct online.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over werken bij De Zorggroep? Volg ons dan op Facebook en LinkedIn.