Ergotherapeut (vervanging zwangerschapsverlof)

Wanneer aankleden niet meer lukt, iemand opnieuw moet leren bellen na een herseninfarct of niet meer lekker in zijn/haar rolstoel zit, sta jij voor onze cliënten klaar. Als ergotherapeut bij De Zorggroep help je niet alleen bewoners van zorglocaties, maar ook thuiswonende mensen en mantelzorgers. Zin in een uitdaging met een brede doelgroep in een groot werkgebied? Lees dan verder!

Vacature kenmerk

Wat ga je doen?
Je maakt deel uit van ons team van ergotherapeuten die gebruik kunnen maken van jouw diensten zolang hun collega met zwangerschapsverlof is. Het gaat om de periode van eind april tot begin september. Dit team is onderdeel van het EBC, het regiobrede expertise- en behandelcentrum van De Zorggroep.

Bij onze cliënten kan als gevolg van ziekte, handicap, verkeerde belasting of slijtage het uitvoeren van dagelijkse handelingen niet of niet meer zo makkelijk gaan. Als ergotherapeut help je jouw cliënten bij het opnieuw aanleren of op een aangepaste manier uitvoeren van deze handelingen. Denk hierbij aan handelingen als linkshandig werken in plaats van rechsthandig, het leren omgaan met een scootmobiel of het maken van een afwisselende planning met ontspannende activiteiten voor een vermoeide MS patiënt. Je bent veel onderweg; van één van onze groepswoningen rij je naar een cliënt die nog thuis woont terwijl je ook nog stopt bij het revalidatiecentrum. Met al die verschillende cliënten is jouw werk dynamisch en afwisselend!

Wat bieden wij?
Werken bij de Zorggroep betekent werken binnen een organisatie waar de cliënt centraal staat. Voor jou is de cao VVT van toepassing. Deze biedt marktconforme primaire arbeidsvoorwaarden en een goede pensioenregeling. Het maximale salaris voor een ergotherapeut is: €4.021,18 op basis van 36 uur. Je gaat in ieder geval 20 uur per week werken, in de regio Horst-Venray. In de zomervakantie kunnen de vervangingswerkzaamheden uitgebreid worden naar andere werkgebieden. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd.

Daarnaast kent de Zorggroep een mooi pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
- bijscholing- en opleidingsmogelijkheden
- collectieve (zorg)verzekeringen
- een kortingspas voor verschillende winkels en goedkope uitjes in het “weg-na-het-werk”-programma
- toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven
- door jouw regiobrede functie doe je veel ervaring op en krijg je de kans een kijkje te nemen in verschillende keukens

Wie ben je?
Een enthousiaste en proactieve ergotherapeut! Je kan goed zelfstandig, maar ook in team functioneren en verstaat je vak goed. Je kunt de vraag achter de vraag ontdekken door een goed gesprek te voeren en weet wat je wel en niet weet (en bent niet bang om een collega om hulp te vragen). Heb je al ervaring in ergotherapie? Dan is dat een mooie pré. Wij zijn gespecialiseerd in ouderenzorg en jij hebt affiniteit met deze doelgroep.

Verder belangrijk om te hebben:
- HBO diploma ergotherapie en AGB code
- Een rijbewijs en auto (vanwege het ambulante karakter van de functie)
- Voor externe kandidaten is een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist

Contact & procedureinfo
Geïnteresseerd? Solliciteer direct via onze website of neem voor aanvullende informatie over de functie ergotherapeut contact op met Yvonne van Duynhoven (yvonne.van.duynhoven@dezorggroep.nl). Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, krijg je zo snel mogelijk een terugkoppeling en bij wederzijdse interesse nemen we telefonisch contact met je op om jouw ervaring als ergotherapeut en motivatie te bespreken, ook zullen we je dan meenemen in de verdere procedure. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 11 en 12.

Over de zorggroep
De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg, van jong tot oud. Wij hebben diverse woon- en zorgcentra en bieden ook zorg bij de cliënt thuis. Bij ons staat de cliënt centraal.

De Zorggroep zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden en geven voorrang aan wijze ideeën, creativiteit en durf. We hebben oog en oor voor elkaar. Mensen weten en voelen zich bij ons professioneel behandeld. Daar staan we voor!