Wijkverpleegkundig/Wijkverpleegkundig Expert

Ben jij een gedreven wijkverpleegkundige en wil je meer betekenen voor je eigen vakgebied? Ben je een echte regelaar en vind je het leuk om de wijkverpleging met je collega’s naar een hoger niveau te tillen? Pak dan naast je functie Wijkverpleegkundige de uitdagende rol van Expert!

Vacature kenmerk

Wat ga je doen
Jij bent samen met de collega wijkverpleegkundig experts ervoor verantwoordelijk om het begrip wijkverpleging te laten landen binnen De Zorggroep sector wijkverpleging. Je ondersteunt hierbij collega’s, maar geeft ook adviezen aan het managementteam ter verbetering. Daarnaast verricht je uiteraard ook de reguliere werkzaamheden van de Wijkverpleegkundige.

Samen met de manager(s) geef je continu vorm aan de invulling en richting van het wijkgericht werken en daarbij horende acties en opdrachten. “Je ondersteunt je collega’s in het maken van een wijkplan” Je helpt ze bij het bepalen en behalen van resultaten en monitort de uitkomsten. Je geeft adviezen aan ten aanzien van collega’s, maar ook van de organisatie. Als wijkverpleegkundig expert ben je een vraagbaak en coach voor collega wijkverpleegkundigen en ondersteun je collega’s bij preventieve huisbezoeken waar nodig.

Samen met je collega’s maak je concrete afspraken over het doorlopend toepassen van het kwaliteitskader wijkverpleging; je geeft hierbij eventueel aan wat er ter ondersteuning nodig is vanuit de organisatie. Heeft één van de teams een expert nodig in bijvoorbeeld het bekijken van de zorgkwaliteit, zelfredzaamheid of hoe de samenwerking verloopt? Dan kunnen ze bij jou terecht! Verder sluit je namens de wijkverpleegkundigen aan bij gesprekken met zorgverzekeraars, het implementatieteam, en neem je deel aan het NWG en andere inhoudelijke overleggen.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Wijkverpleegkundige schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 50 met een salaris van maximaal € 3.818,87 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Als Wijkverpleegkundig Expert ontvang je daarnaast nog een toelage.
Je werkt in een klein en persoonlijk team waarin je direct van start kunt in een dienstverband voor onbepaalde tijd voor minimaal 28 uur per week. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Doorgroeien en je verder specialiseren? We helpen je bij De Zorggroep graag met jouw individuele opleidingsvraag en gaan met je in gesprek over de mogelijkheden.
Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor de cliënten van Groene Kruis Thuiszorg is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:

  • een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • vakantiegeld van 8%
  • een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden; van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma.

Wie ben jij?
Een inspirerende en proactieve wijkverpleegkundige! Je bent een ondernemend type en weet van wanten. Daarnaast werk je altijd aan je eigen ontwikkeling, die ambitie heb je gewoon! Waar de wijkverpleging voor staat? Dat heb jij precies op je netvlies en weet je goed te presenteren. Je bent een waardevolle gesprekspartner voor collega’s, huisartsen en andere hulpverleners/partijen in de wijk en legt contacten waar nodig. Uiteraard volg je de landelijke ontwikkelingen op de voet en maakt hiervoor samen met collega’s beleid voor de organisatie.

Met jouw communicatieve vaardigheden zit het wel goed; je kunt je goed positioneren en gaat samenwerkingsverbanden aan. Het klinkt misschien cliché, maar als een echte spin in het web ben je autonoom en zichtbaar in de wijk; je kunt goed organiseren, weet je collega’s te inspireren en vindt het leuk om hen te coachen. Het is daarbij helpend dat je zorgt voor een lerend klimaat en elkaar feedback geeft. Zo kan iedereen zich verder ontwikkelen. Dit doe je allemaal vanuit jouw drive: het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënten en daarmee zijn/haar positieve gezondheid. Dat maakt jou een excellerende wijkverpleegkundige!

Wow, tof! Wat zijn de voorwaarden?
We snappen dat je enthousiast wordt van deze uitdagende functie! Het is belangrijk dat je bereid bent om minimaal 28 uur per week te werken zodat je voldoende tijd hebt om in deze functie te shinen. Daarnaast heb je de opleiding hbo-verpleegkunde afgerond. Uiteraard werk je volgens het cyclisch verpleegkundig proces en het kwaliteitskader wijkverpleging. Je vervult deze rol naast je werkzaamheden samen met acht andere wijkverpleegkundig experts en doet dit in het hele werkgebied van de manager aan wie jij gekoppeld wordt. Deze rol krijg je voor bepaalde tijd, met halfjaarlijkse evaluatiemomenten. Zo weten we zeker dat jij nog steeds goed op je plek zit!

Geïnteresseerd?
Leuk! We horen graag van je. Stuur ons je sollicitatie via de solliciteren knop of neem voor vragen contact op met Rita Teurlincx, manager, via rita.teurlincx@dezorggroep.nl .

Over De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

Acties