Geestelijk Verzorger 

(regio Roermond en/of Venlo)

Ben jij een creatieve en empathische geestelijk verzorger die als geen ander weet dat het belangrijk is om recht te doen aan de levensovertuigingen en behoeften van onze cliënten? Word jij het steuntje in de rug van onze cliënten wanneer zij zitten met levensvragen en ga je graag voor  interactieve (sfeer)vieringen? We ontmoeten je graag.

Vacature kenmerk

Wat ga je doen?
De autonomie/regie van de cliënt is het uitgangspunt bij de Zorggroep. In dit kader worden de accenten in de functie geestelijke verzorging gelegd op individuele begeleiding, bijeenbrengen van bewoners in kleine kringen rond thema’s, organiseren en voorgaan in interactieve (sfeer)vieringen.

Zijn er bewoners met ethische, levensbeschouwelijke/religieuze of sociale vraagstukken? Dan lever jij de geestelijke verzorging binnen de organisatie en sta je bewoners van De Zorggroep bij. Hoe je dat precies doet? Dat hangt natuurlijk af van de individuele situatie. Je kunt denken aan sacramentele en rituele begeleiding en op individueel niveau, optreden als vertrouwenspersoon en deelnemen aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst voor crisissituaties. Verder leid je liturgische vieringen en bezinningsbijeenkomsten voor de bewoners van onze verpleeg- en verzorgingstehuizen. Ook in ons hospice, de Ark in Roermond, is er ruimte voor een ervaren Geestelijk Verzorger om ondersteuning te bieden aan cliënten in de palliatieve fase.

Hoe wij zorgen voor jou
Als Geestelijk Verzorger schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 60 met een salaris van maximaal €4.744,40 bruto per maand bij een dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

In deze functie bieden we je een dienstverband van 16-24 uur gemiddeld per week (inclusief vieringen in het weekend) in de regio Venlo of Roermond (of eventueel een combinatie). Vanaf het voorjaar van 2021 heten we graag 2 á 3 nieuwe collega’s welkom om ons huidige team te versterken. Er gaat dan één collega met pensioen, terwijl een andere collega kiest voor een nieuwe uitdaging in een andere omgeving. Interesse om tijdelijk ons team te versterken? Dat is ook mogelijk! In de periode van half februari tot en met half juli is onze collega met zwangerschapsverlof en ben je meer dan welkom voor 18 uur per week. Heb je specifieke interesse in de palliatieve zorg? Eén van de locaties waar ruimte is voor een nieuwe collega, is een hospice in Roermond.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor de bewoners van De Zorggroep is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
– een eindejaarsuitkering van 8,33%
– vakantiegeld van 8%
– een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden; van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het “weg na het werk”-programma

Wie jij bent
Een geestelijk verzorger die recht doet aan de levensovertuigingen en behoefte van onze cliënten. Je karakter kenmerkt zich door een open en stimulerende houding, waarbij je de beschikking hebt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt een academische vorming theologie of geestelijke verzorging. Ervaring in een intramurale of transmurale zorginstelling? Dat is een mooie pré. Je doet mee met de bereikbaarheidsdiensten. Verder kun je je goed vinden in de zes kerncompetenties die we belangrijk vinden voor al onze medewerkers. Deze competenties zijn: zelfstandigheid, samenwerken, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit en klantgerichtheid.

Direct solliciteren of eerst meer weten?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe. Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Solliciteren kan via de sollicitatiebutton op deze pagina. Voor verder inlichtingen kan contact opgenomen worden met Annelies Claessens 06-51696321 / Suzanne Lijklema 06-44349830.

De Zorggroep
De Zorggroep biedt zorg en verpleging aan iedereen die dat nodig heeft. Van jong tot oud. In professionele woon- en zorgcentra maar ook thuis. Op 39 locaties met ruim 5.000 medewerkers en bijna 3.000 vrijwilligers. Dwars door Noord- en Midden-Limburg. De best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daar zorgen wij voor. Talentvolle mensen bieden wij daarom een plek waar je met plezier werkt, leert en jezelf ontwikkelt. Zorg jij? Dan zorgen wij voor jou.