Adviseur Verzuim & Inzetbaarheid

aandachtsgebied casemanagement ZW-WGA

Krijg je energie van het faciliteren van medewerkers  en leidinggevenden, zodat zij gezond  en met plezier het werk van nu én de toekomst kunnen blijven doen? Vind je het daarnaast leuk om praktische oplossingen te verzinnen en beleid te ontwikkelen? Verzuim dan niet om te solliciteren!

Vacature kenmerk

Wat ga je doen?
Het is de missie van De Zorggroep om optimale inzetbaarheid van medewerkers te faciliteren en hier ga jij een centrale rol in spelen! Als Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid ga je de operationele en beleidsmatige verzuimbegeleiding binnen De Zorggroep verder op de kaart zetten, om deze vervolgens om te zetten naar resultaten.

De Zorggroep is Eigen Risicodrager Ziektewet en WGA. Voor deze specifieke doelgroep zoeken wij een Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid. Als Casemanager voor deze doelgroep probeer je zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar passend werk. Niet alleen omdat dit goed is voor De Zorggroep, maar ook omdat het voor onze (ex) medewerkers belangrijk is om mee te doen aan de samenleving. 

Je bent een echte teamplayer.  Je deelt je kennis graag met anderen en leert ook van jouw collega’s. Maar je kunt ook bepalend en sturend zijn, en als het nodig is, heb jij het mandaat om te kunnen escaleren en acties in te zetten. Je voert strakke regie op inhoud en op het proces. Zo ga jij voor het beste resultaat! Vanuit de behoefte van de organisatie analyseer je de behoefte aan doorontwikkeling van in- en externe expertise.

Wat De Zorggroep wil bereiken? Het behalen van centrale doelen die leidend zijn om schadelast, loonsancties en aantallen WvP dossiers te beperken en het percentage inzetbaarheid te verhogen. Samen zoek je naar praktische oplossingen en ontwikkel je beleid waar nodig. Uiteraard zorg je ervoor dat jouw ideeën en oplossingen ook écht passen binnen de visie van De Zorggroep, positieve gezondheid is hierbij het belangrijkste gedachtegoed.

Hoe wij zorgen voor jou?
Je maakt onderdeel uit van het team Inzetbaarheid dat bestaat uit een tweetal Adviseurs Arbo en Preventie, vier Adviseurs Verzuim en Inzetbaarheid , vier Loopbaan Adviseurs en twee medewerkers Verzuimadministratie. Je zal met name ingezet worden op ERD-ZW/WGA. Het team wordt aangestuurd door een Teamleider Inzetbaarheid  die zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Je krijgt daarmee de kans om samen mooie en vernieuwende dingen te doen!

Wij bieden je een jaarcontract. Het exacte aantal uren wordt in onderling overleg bepaald (24-36 uur). Als Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid word je ingeschaald op basis van de cao VVT in FWG 55 (maximaal € 4.286,78  bruto per maand op basis van 36 uur per week).

Daarnaast kent De Zorggroep een mooi pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
- bijscholing- en opleidingsmogelijkheden;
- collectieve (zorg)verzekeringen en volledige vergoeding van lidmaatschap bij een beroepsvereniging;
- een kortingspas voor verschillende winkels en goedkope uitjes in het “weg-na-het-werk”-programma;
- toegang tot onze WerkWijzerWinkel met oplossingen om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven;
- ieder jaar wordt jouw inzet gewaardeerd met een trede omhoog binnen jouw functieschaal.

Wie jij bent
Jij zet het algemene belang van de organisatie voorop en bent een echte bruggenbouwer! Je bent zakelijk onderlegd en sociaal bewogen. Daarnaast ben je nuchter ingesteld, heb je bedrijfskundig inzicht (en kennis) en vind je het leuk om samen met jouw collega’s aan de slag te gaan op het gebied van verzuim en inzetbaarheid!

Verder belangrijk:
- minimaal een HBO diploma , met een post HBO diploma op het gebied van casemanagement (ROV/RCCM/RCM);
- diepgaande kennis op gebied van sociaal zekerheidsrecht;
- ervaring met casemanagement ZW/WGA. 

Voor externe kandidaten is een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist.

Gaat jouw inzet een bijdrage leveren aan verzuimbegeleiding?
Dan leren we je graag kennen! Solliciteer direct via de “solliciteren-knop” en we bezorgen je zo snel mogelijk een terugkoppeling. Heb je eerst nog een aantal vragen over werken als Adviseur Verzuim en Inzetbaarheid binnen De Zorggroep? Neem dan contact op met Evi Steinbusch, t. 06-82349233. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met onze recruiter, Eefke Pennings via werkenbij@dezorggroep.nl .

De Zorggroep
De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg, van jong tot oud. Wij hebben diverse woon- en zorgcentra en bieden ook zorg bij de cliënt thuis. Bij ons staat de cliënt centraal. De Zorggroep zoekt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden en we geven voorrang aan wijze ideeën, creativiteit en durf. We hebben oog en oor voor elkaar. Mensen weten en voelen zich bij ons professioneel behandeld. Daar staan we voor!

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

 

Acties