Activiteitenbegeleider- welzijnswerker, Hoeskamer Bergh, St Odiliënberg, team 2.2

Is het werken in de weekenden voor jou geen probleem. Ons team werkt 7 dagen in de week.

Heb je hart voor de zorg? Wij zoeken een nieuwe energieke collega met een zorgachtergrond! Ben jij een enthousiaste activiteitenbegeleider die in staat is om zelfstandig te werken, ben je flexibel, creatief en vindingrijk? En ben je op zoek naar een afwisselende baan met een grote mate van regie en eigen verantwoordelijkheid? Dan is deze functie wellicht iets voor jou!  

Vacature kenmerk

Functie-inhoud
Van jou wordt verwacht:

Dat je in staat bent tot het uitvoeren van doelgroepgerichte activiteiten voor specifieke kwetsbare groepen cliënten. Voor een optimaal welbevinden dien je vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, om een bijdrage te leveren aan het lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden van de bewoner. Je werkt in een klein team dat onderdeel is van een zorgteam waarmee de samenwerking wordt opgezocht. Een open en initiatiefrijk team met ruimte voor innovatieve ontwikkelingen, dat altijd denkt in mogelijkheden en kansen.

  • De dagbestedings- en welzijnsactiviteiten worden zodanig uitgevoerd dat zelfredzaamheid en lichaamsfuncties van de bewoner optimaal worden gestimuleerd, rekening houdend met de wensen, psychisch welbevinden en mogelijkheden van de bewoner.  De Bewoners gaan vanuit de afdeling richting hoeskamer om daar de dag door te brengen vanuit nabijheid, samenzijn. 
  • Je vertaalt kennis naar woon, leef en zorgvoorzieningen.
  • Je stimuleert, motiveert medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers om samen het welzijnsaspect te kunnen dragen, zodat het een gezamenlijkheid is. Je draagt mede zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur.

Wij vragen:
Affiniteit met ouderenzorg. Een zorgachtergrond is een vereiste. Je hebt kennis van en ervaring met ziektebeelden. Je bent bereid om vraaggericht te werken, in staat tot relativeren en reflecteren en flexibel inzetbaar. Je bezit een grote mate van sociale en communicatieve vaardigheden in de omgang met cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en externe relaties.

Verder:

  • Je bent de schakel tussen en verbindt zorg- en welzijnsmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers.
  • Je onderschrijft en draagt de visie van De Zorggroep uit.
  • Je bent in het bezit van een VIG of Verpleegkundige diploma. Evt. aangevuld met SPW 4 of AB.

Binnen De Zorggroep hebben we op allerlei gebieden te maken met veranderende zorg en dienstverlening. We verwachten dan ook van je dat je kunt omgaan met veranderende omstandigheden en dat je openstaat voor en een actieve bijdrage levert aan nieuwe ontwikkelingen.

Is het werken in de weekenden voor jou geen probleem. Ons team werkt 7 dagen in de week.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als  Activiteitenbegeleider schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2.762,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een team waarin je per 01-06-2021  van start kunt in een dienstverband voor bepaalde tijd voor 18 uur per week. Wil je jezelf verder ontwikkelen? We helpen je bij De Zorggroep graag met de juiste opleiding, training of cursus.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een:

- eindejaarsuitkering van 8,33%
- vakantiegeld van 8%
- aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma.

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we graag bij indiensttreding een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Eerst meer weten?
Wil je meer informatie over de functie of de organisatie? Neem dan contact op met onze recruitment medewerker Evelien Smeets, via werkenbij@dezorggroep.nl.  

Interesse in andere vacatures binnen De Zorggroep?   
Klik hier voor een overzicht van alle actuele vacatures.

De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.