Activiteitenbegeleider, PG+, Woonomgeving Lavendel, Venlo

Word jij die inspirerende collega in het vernieuwde team Lavendel?

De vernieuwde afdeling met de naam Lavendel is gevestigd in D’n Horstgraaf te Venlo. Er is een woonomgeving gecreëerd voor bewoners wiens gedrag moeilijk te begrijpen is. In deze nieuwe woonomgeving zijn belevingsprikkels toegevoegd (zicht, geur, tast en gehoor). Zo lijkt het net alsof de bewoners een reisje kunnen maken met de trein. Ook kunnen er herinneringen opgehaald worden bij de foto's van Venlo in vroegere tijden etc. Wil jij graag een onderdeel uitmaken van het sterke Lavendel team en spreekt dit alles jou aan? Geef jij met jouw verfrissende blik invulling aan de persoonsgerichte zorg die de bewoners nodig hebben? Ben jij een ondernemend type en pionier? Pak dan deze bijzondere kans om aan de slag te gaan op de vernieuwde afdeling Lavendel!

Vacature kenmerk

Wat ga je doen?
Als Activiteitenbegeleider organiseer en begeleid je zelfstandig en/of met vrijwilligers activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van een goed woon- en leefklimaat en een zinvolle dagbesteding voor de bewoners van de Lavendel. De dagelijkse bezigheden en het welzijn van onze bewoners vormen de leidraad voor je dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is het individuele zorg/behandelplan richtinggevend. Je zorgt voor een gevarieerd en binnen de geldende kaders passend activiteitenaanbod dat aansluit op de belevingsgerichte behoeften en mogelijkheden van de bewoners. Je houdt de regie over de vrijwilligers die op de afdeling werken. Je maakt afspraken met collega’s, vrijwilligers en externe organisaties over de uitvoering van dagbestedings- en welzijnsactiviteiten. Je zet je in voor de dagelijkse voortgang van de afdeling.

Je:
- zorgt ervoor dat de dagbestedings- en welzijnsactiviteiten zodanig uitgevoerd dat zelfredzaamheid en lichaamsfuncties van de bewoner optimaal worden gestimuleerd, rekening houdend met de wensen, psychisch welbevinden en mogelijkheden van de bewoner.
- hebt ervaring met deze specifieke doelgroep van dementie en onbegrepen gedrag.
- durft te leren en deelt onderling kennis en expertise binnen het team. Feedback geven en nemen is hier een belangrijk onderdeel van.

Onze collega's van de Lavendel vertellen je graag meer over het werken op deze afdeling, klik hier

Wat maakt jou de juiste Activiteitenbegeleider?
Je:
- bent in het bezit van een SPW 4 of AB diploma (dit is een vereiste, alleen een zorgdiploma is onvoldoende).
- hebt affiniteit en ervaring met de ouderenzorg en dementie. Een zorgachtergrond is een pré. Je hebt kennis van en ervaring met ziektebeelden. Je bent bereid om vraaggericht te werken, in staat tot relativeren en reflecteren en flexibel inzetbaar. Je bezit een grote mate van sociale en communicatieve vaardigheden in de omgang met cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en externe relaties.
- stimuleert, motiveert medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers om samen het welzijnsaspect te kunnen dragen, zodat het een gezamenlijkheid is. Je draagt mede zorg voor een veilige en prettige woon-werkomgeving, mede door het bieden van structuur.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Activiteitenbegeleider schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal €2.845,21 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een team waarin je direct van start kunt. Wij bieden een contractomvang van 16 uur per week. 
Wil je jezelf verder ontwikkelen? We helpen je bij de Zorggroep graag met de juiste opleiding, training of cursus.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor het wel en wee van de bewoners van Lavendel is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris een:
· eindejaarsuitkering van 8,33% 
· vakantiegeld van 8%.
· aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma. 

Eerst meer weten?
Wil je meer informatie over de functie of De Zorggroep als organisatie, neem dan contact op met onze Recruitment Medewerker Lynn Jeuken via e-mailadres: werkenbij@dezorggroep.nl

Benieuwd geworden naar de vernieuwde afdeling Lavendel? Klik hier voor een sfeerimpressie.

De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

Acties