Activiteitenbegeleider, Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP), Venlo 

Word jij die inspirerende collega die zorgt voor een zinvolle dagbesteding voor onze cliënten bij IEP Venlo?

Vacature kenmerk

Het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo is, naast  IEP Venray, onderdeel van een unieke regionale samenwerking. Hierbinnen werken De Zorggroep, Proteion en Vincent van Gogh samen aan de beste zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag. Binnen het IEP komt de specifieke deskundigheid en ervaring van psychiatrie en verpleeghuiszorg samen in de behandeling, zorg en ondersteuning voor ouderen met dementie in combinatie met onbegrepen gedrag. Samen de kennis, samen de zorg. IEP Venlo is een afdeling voor veertien ouderen die daar ongeveer drie maanden verblijven. IEP Venlo richt zich op passende zorg die aansluit bij wat de cliënt nodig heeft en die de familie/naasten ondersteunt.

Wat ga je doen?
Binnen het IEP bieden we onze cliënten intensieve behandeling, (clientgerichte)zorg en ondersteuning zodat zij de overstap kunnen maken naar een zorgcentrum, een kleinschalige woonvorm of (als het mogelijk is) terug naar hun eigen woonsituatie. Het accent ligt primair op de behandeling. Het verblijf binnen het IEP is tijdelijk: de behandelperiode bestaat uit maximaal 14 weken, afhankelijk van de persoonlijke problematiek en het individuele herstelproces.

Voor IEP Venlo zoeken wij een activiteitenbegeleider die zelfstandig en/of met vrijwilligers voor de cliënten activiteiten organiseert en begeleidt, die gericht zijn op het bevorderen van een goed woon- en leefklimaat en een zinvolle dagbesteding.
De dagelijkse bezigheden en het welzijn van onze cliënten vormen de leidraad voor je dagelijkse werkzaamheden. Daarbij is het individuele zorg-/behandelplan richtinggevend. Je zorgt voor een gevarieerd en binnen de geldende kaders passend activiteitenaanbod dat aansluit op de belevingsgerichte behoeften en mogelijkheden van de cliënten. Je maakt afspraken met collega’s en vrijwilligers over de uitvoering van dagbestedings- en welzijnsactiviteiten. Als activiteitenbegeleider maak je onderdeel uit van het zorgteam.

Hoe zorgen wij voor jou?
Als Activiteitenbegeleider schalen we je in op basis van de cao VVT, FWG 35 met een salaris van maximaal € 2.845,21 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. Je werkt in een team waarin je direct van start kunt in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het aantal uren verdeelt over dag/avond en weekenden ligt tussen de 16-18 uur.

Wil je jezelf graag verder ontwikkelen? We helpen je bij De Zorggroep graag met de juiste opleiding, training of cursus.

Dat jij je elke dag met hart en ziel inzet voor de cliënten van de IEP is een beloning dubbel en dwars waard. Daarom ontvang je bovenop je salaris:
- een eindejaarsuitkering van 8,33%
- vakantiegeld van 8%
- Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden; van fietsplan, fitnessregeling en collectieve verzekeringen tot een kortingspas voor verschillende winkels en voordelig geprijsde uitjes in het ‘weg-na-het-werk’-programma.

Wat maakt jou de juiste activiteitenbegeleider.
Je kunt zelfstandig werken en hebt lef en durf om naar eigen inzicht te handelen. Je hebt goede sociale vaardigheden en gaat respectvol om met de cliënten. Je kunt in groepsverband maar ook individuele begeleiding bieden wanneer dit nodig is. Je kunt zelfstandig signaleren en inventariseren, en bent niet bang om iets nieuws uit te proberen.
Je hebt interesse in en kennis van de psychiatrische en psycho-geriatrische ziektebeelden of wilt deze kennis en ervaring opdoen. Daarnaast ben je bereid en past het bij je om cliëntgericht te werken en zie je het als een uitdaging om je activiteiten af te stemmen op de cliënt.
Je bent iemand die in staat is om verbindingen te maken en mensen samen te brengen. Een goede onderlinge communicatie binnen het team is daarbij belangrijk. Je ziet uitdaging in het overbrengen van je kennis en ervaring van activiteiten op het gebied van dagbesteding en welzijn op vrijwilligers en zorgmedewerkers. 

Je:
- bent in het bezit van het diploma Activiteitenbegeleiding of SPW4
- hebt affiniteit met de doelgroep van ouderen met cognitieve en gedragsproblematiek

Direct solliciteren?
Vul het sollicitatieformulier in en voeg je CV toe.
Solliciteer je als externe kandidaat dan ontvangen we bij indiensttreding graag een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Eerst meer weten?
Wil je meer informatie over de functie of organisatie? Neem dan contact op met Recruitment Medewerker, Lynn Jeuken via: werkenbij@dezorggroep.nl 

De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.  

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.

Acties