Sylvia Driessen

Verzorgende IG Sevenheym Sevenum


Wat maakt werken bij De Zorggroep zo leuk?

Ik werk al vanaf mijn 19e bij De Zorggroep. Ik ben begonnen als kraamverzorgende. Dit beroep heb ik 11 jaar met heel veel plezier uitgeoefend. In verband met gezinsuitbreiding ben ik toen uit dienst gegaan. Ik heb toen 3 jaar gewerkt  in de gehandicaptenzorg (logeeropvang), omdat dit beter te combineren was met de thuissituatie. Toch begon het weer te kriebelen om voor De Zorggroep te gaan werken en dan dichter bij huis. Dit maal heb ik gekozen voor ouderenzorg en ik werk nu al weer 10,5 jaar binnen Sevenheym. Een top keuze! 

De Zorggroep is breed georiënteerd en geeft werknemers de kans om door te groeien. Zo ben ik op mijn 42e nog begonnen aan een opleiding tot verzorgende IG, wat mij zeker verrijkt heeft. Overal vinden er veranderingen plaats, zo ook bij De Zorggroep. Veranderingen kosten tijd en soms veel energie, dit is niet altijd even leuk, maar het leert je wel nadenken en motiveren om een gezamenlijke visie uit te dragen.


Wat is er specifiek zo leuk aan jouw functie?

Het werken met ouderen geeft mij veel voldoening. Zorgen voor, een luisterend oor zijn en stimuleren tot zelfredzaamheid maakt mijn werk leuk. Ieder mens is uniek, je mag een kijkje nemen in zijn/haar leefwereld en probeert hier samen de juiste zorg op af te stemmen. Voldoen wij aan hun wensen en behoeftes en wat is dat kleine beetje extra? Mijn werk is zeker uitdagend, ik heb niet alleen te maken met de cliënten maar ook met familie en vele andere disciplines. Samen kijken naar goede zorg en samen blijven verbeteren. 

Mijn uitdaging ligt in een glimlach op ieders gezicht!

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy