Kitty Hendriks
Kleinschalig wonen Hof te Berkel


Wat maakt werken bij De Zorggroep zo leuk?

Ik ben in 1976 begonnen aan de opleiding Ziekenverzorgende op Maria Auxiliatrix te Venlo. Nu in 2017, De Zorggroep, heb ik op diverse werkplekken en in allerlei functies gewerkt. Het is een grote organisatie en er zijn allerlei mogelijkheden. Ik heb gewerkt als ziekenverzorgende, teamleider, ik heb de dagverzorging opgestart, ik was coördinator van zorg en diensten, medewerker in de Groene Kruis-winkels en nu ben ik werkzaam binnen kleinschalig wonen. Ik heb veel werkervaring op kunnen doen en diverse scholingen kunnen volgen. 

Als je op de website van De Zorggroep kijkt, is er altijd wel een nieuwe uitdaging.


Wat is er specifiek zo leuk aan jouw functie?

Ik werk bij kleinschalig wonen in een zelfsturend team binnen Hof te Berkel in Horst. Hier kan ik de zeven dementerende bewoners, elke dag dat ik werk, de aandacht geven die mogelijk is. Ik zorg voor hun zoals je thuis zorgt voor je gezin. Je werkt met een elektronisch dossier, bij calamiteiten schakel je een arts in en je onderhoudt contact met de mantelzorgers van de bewoners. Verder heb je regelmatig stagiaires die je nog meer van dit mooie beroep mag leren. Je krijgt ondersteuning van je collega’s, helpenden en vrijwilligers. Samen met mijn collega’s hebben we de taken verdeeld, zoals het bestellen van verpleegartikelen en boodschappen, medicatiebeheer, kwaliteitsbewaking, contactpersoon voor vrijwilligers en leerlingbegeleider. 

Ik kom in de ochtend (vroege dienst) of in de middag (late dienst) in de woning. Elke dienst is anders. Je bent intensief acht uur met dementerende ouderen werkzaam.

Leuk? Nee…HET IS GEWELDIG!!

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy