John Verhaegh 

24-uurs verpleegkundige Horst e.o. 


Wat maakt werken bij De Zorggroep zo leuk?

Als 12-jarige ging ik al met mijn moeder mee naar Verpleeghuis Elzenhorst om daar te helpen met boterhammen smeren en het rondgaan met koekjes. Zij werkte daar op een afdeling voor dementerenden. Ik kreeg fijne reacties en dat voelde goed. Ik kreeg toen al te horen van allerlei mensen dat het misschien iets voor mij zou kunnen zijn om in de zorg te werken, maar mij leek het toen nog niets: billen wassen en vieze klusjes doen. 

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik toch gekozen voor diverse stages in de zorg en toen beviel het werk mij uitstekend. Het contact met de cliënten was fascinerend. Cliënten reageerden anders op een man dan op een vrouw. Ik kon bij sommige cliënten veel meer bereiken dan mijn vrouwelijke collega’s. Daarna ben ik de opleiding gaan volgen en na mijn diplomering heb ik enkele jaren met passie gewerkt bij een kleinschalige woonvorm voor dementerenden. Uiteindelijk wilde ik graag meer verantwoordelijkheid en heb ik de opleiding Verpleegkunde gevolgd. 

In de zorg is elke dag anders. De cliënten zijn blij als ze je zien en maken je dag direct goed. Ik vind het een uitdaging om de beperking van een cliënt om te zetten in een mogelijkheid. Bevorderen wat er nog wél kan. Als je dan de verbetering ziet weet je dat je als team goed je best hebt gedaan en dat het resultaat er mag zijn. Het is fijn om voor een cliënt een dag wat te kunnen verlichten. En zeker zijn er schrijnende situaties die mij raken.

Cliënten vinden het leuk als er eens een mannelijke verpleegkundige over de vloer komt, dat geeft weer andere praat. Ook zeggen ze dat mannen beter kunnen luisteren naar een verhaal. En dat ze weer eens met hardere hand worden gewassen (‘dat geaai is ook niet altijd lekker’). Mannen kunnen over het algemeen ook wat sneller knopen doorhakken en wat nuchterder denken.


Werken in de zorg betekent voor mij:

Dankbaar, afwisselend, plezier, uitdagend, voldoening 

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy