Gerda Peters

Verzorgende IG, kleinschalig wonen Schoutstraat Sevenum


Wat maakt werken bij De Zorggroep zo leuk?

Ik werk al 26 jaar bij De Zorggroep en heb er van alles gedaan. Ik ben gestart als verzorgende op een afdeling voor mensen met dementie. Daarna werd ik teamleider en volgde de managementopleiding. Ik heb allerlei cursussen gevolgd en de IG-opleiding gedaan, want ik vind dat als je bij wilt blijven je steeds moet blijven openstaan voor nieuwe dingen. Het teamleiderschap heb ik, vanwege gezinsplanning, ook in een duobaan uitgeoefend. Toen ik weer toe was aan iets anders, solliciteerde ik bij de terminale nachtzorg. Dat ik deze overstappen heb kunnen vind ik geweldig!

In 2012 ben ik ook gestart bij de groepswoningen dementie aan de Schoutstraat in Sevenum. Ik heb toen tijdelijk twee banen gehad bij De Zorggroep. In 2015 heb ik toch de keuze gemaakt om te stoppen bij de terminale Nachtzorg. Nu werk ik dus nog alleen bij de groepswoningen aan de Schoutstraat.


Wat is er specifiek zo leuk aan jouw functie?

De zorg voor mensen met dementie is een zorg waarvoor je echt gevoel moet hebben. Niet iedereen kan deze zorg verlenen. Belangrijk zijn geduld en uitstraling. 

In een groepswoning run je als het ware een gezin. Per woning hebben we zeven bewoners. Je draait er het hele huishouden en de complete zorgverlening rondom de bewoners. Je zorgt samen voor de warme maaltijden en de huishoudelijke taken. Activiteiten zijn ook erg belangrijk. Hierbij wordt zowel naar het individu gekeken als naar de groep.

Daarnaast is de relatie met de partner en/of naaste familieleden van groot belang. Je betrekt ze in het gehele zorgproces en de activiteiten. Deze samenwerking, maar ook die met andere disciplines binnen De Zorggroep, ervaar ik als erg prettig.

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy