Herman Franssen,

24-uurs verpleegkundige, Venray 


Ik werk al meer dan 45 jaar bij De Zorggroep. Toen ik op 17-jarige leeftijd startte, werkten enkele zussen van mij ook al in de zorg. Dat leek mij toen ook wel wat. 

Als je de goede inzet toont, heb je bij De Zorggroep veel mogelijkheden om door te groeien. Ik heb zelf 10 jaar lang kunnen studeren en heb diverse en zeer leuke functies gehad.

Het werk geeft mij veel voldoening. Ik heb in de loop der jaren diverse teams mogen opbouwen, met goed resultaat. Ik denk dat ik voor de bewoners veel heb kunnen betekenen. Nu nog trouwens. Het is leuk als de cliënten mij graag aan het bed hebben, dat ze vertrouwen in me hebben. En dat cliënten met dementie mijn naam blijven noemen als ze mij zien.

Wat mij betreft is de zorg nog best wel een vrouwencultuur. Wat meer mannelijke inbreng kan zeker geen kwaad. Mannen zijn vaak nuchterder en zien minder beren op de weg bij nieuwe ontwikkelingen. En doordat ze makkelijker kunnen relativeren, trekken ze ook de andere collega’s mee. Dit maakt het werken er alleen maar prettiger op.


Werken in de zorg betekent voor mij:

Toekomst, kansen, uitdagingen, je kunt vreugde brengen in het leven van de ouder wordende mens en zijn omgeving, je kunt iets van jezelf kwijt in het dagelijkse werk.

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy