Harrie Hillekens, 

Verzorgende IG/Zorgcoördinator team Atrium, locatie Bösdael in Reuver 


Ik werk al 39 jaar bij De Zorggroep (en de voorlopers ervan), op allerlei locaties. Eerst in Huize Erkenkamp in Steyl, daarna De Brink in Reuver en nu sinds 2007 in Bösdael in Reuver. Het is aantrekkelijk om hier te werken, omdat er altijd wel iets in beweging is. En ondanks dat De Zorggroep een grote organisatie is, werk je op locatie in een subteam, waardoor het toch kleinschalig is.

Het werk geeft me veel voldoening. Je kunt echt iets voor een ander betekenen en de cliënten zijn over het algemeen erg dankbaar dat ze worden geholpen. Het doet me ook goed dat je in een team werkt waar je goed met je collega’s kunt opschieten en waar je samen zorgt dat de cliënten en de mantelzorgers tevreden zijn.

Er zijn cliënten die aangeven dat ze liever geen man hebben voor de verzorging, maar wel vragen naar Harrie. Dat vind ik leuk. Dat is een teken dat de meesten aan mij gewend zijn en dat ze me waarderen als mens en persoon, en niet per se omdat ik een man ben. En ik krijg vaak te horen dat ik heel veel geduld heb. Dat is ook wel nodig als je met ouderen werkt.

Ik zou het leuk vinden als er meer mannelijke collega’s zouden komen, en zeker ook in mijn team, omdat mannen vaak fysiek toch iets meer bij te zetten hebben. Al ben ik na 37 jaar met voornamelijk vrouwen werken daar ook wel aan gewend.


Werken in de zorg betekent voor mij:

Dankbaarheid, respect, voldoening, geduld, humor 

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy

© 2018 De Zorggroep | Algemene Voorwaarden | Privacy